Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Sticker verwijderen

Sticker verwijderen van je auto: zo doe je dat

Een tolvignet dat al lang is verlopen. De sticker van de dealer. Of die ‘baby on board’ sticker waar je je al tijden aan stoort. Hoe krijg je ze van je auto, zonder dat je je lak beschadigt of dat er lijmresten achterblijven?

We geven je tips om stickers van je auto te verwijderen.

Sticker van autoruit verwijderen

Het verwijderen van stickers van je autoruit, zoals tolvignetten of milieustickers, is een flink gepeuter. Maar geen zorgen: met de juiste aanpak en materialen krijg je ze er snel en zonder sporen vanaf. 

1. Gebruik warmte

Door een sticker warm te maken, wordt de lijm zacht. Hierdoor kun je de sticker een stuk makkelijker verwijderen. Maak gebruik van warmte door de zon, of pak er een föhn bij. Zorg dat de föhn niet te heet staat om schade aan de ruit te voorkomen.

2. Voorzichtig krabben

Krijg je de sticker met warmte niet los? Gebruik dan een scheermesje of een verfkrabber om de sticker van de autoruit te verwijderen. Doe dit wel heel voorzichtig, zodat je geen krassen maakt. 

3. Verwijder eventuele lijmresten met stickerverwijderaar

Blijven er toch wat lijmresten achter op je autoruit? Doe wat stickerverwijderaar op een doekje en je veegt ze er zo vanaf. Stickerverwijderaar kan wel zorgen voor vlekken op de ruit. Is dat het geval, reinig de ruit dan goed met ramenreinger en een schone doek. 

Je kan ook stap 1 en 2 overslaan en direct met stickerverwijderaar aan de slag gaan. Maak dan een klein hoekje van de sticker los. Met een doekje of kwastje met stickerverwijderaar wrijf je de sticker stukje bij beetje los.

Sticker van autolak verwijderen

Wil je een sticker van je autolak verwijderen, dan moet je goed uitkijken dat je je lak niet beschadigt. Voor het verwijderen van de sticker gebruik je wederom stickerverwijderaar.

Het is slim om de stickerverwijderaar eerst te testen op een stukje lak dat je nooit ziet. In de deuropening bijvoorbeeld. Smeer daar de stickerverwijderaar op en wacht een paar uur. Zie je geen verkleuring? Dan kun je het veilig gebruiken om de sticker te verwijderen.

Weergaven: 12

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

 

  • 3Bezoekers online. :
  • 469Bezoekers vandaag:
  • 1094Bezoekers gisteren:
  • 8385Bezoekers vorige week.:
  • 828947Totaal aantal bezoekers.:
error: