Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Verhoging campergewicht B-rijbewijs stap dichterbij

Het Europees Parlement is gisteren akkoord gegaan met een verhoging van het maximale gewicht van campers voor het B-rijbewijs van 3.500 naar 4.250 kilogram.

Eerder al gaf de Europese Commissie groen licht voor deze hervorming van de rijbewijsrichtlijn.

De verhoging van de toegestane maximummassa gaat gelden voor campers en ambulances, ongeacht de soort aandrijving. Voor andere voertuigen is de uitbreiding van het toegestane gewicht gekoppeld aan de soort aandrijving.

De NKC is blij met dit besluit. De uitbreiding draagt bij aan de mogelijkheid om campers te verduurzamen, waardoor het reizen met een camper ook in de toekomst voor veel mensen bereikbaar blijft.

De nieuwe regeling

Wanneer de nieuwe regel van kracht wordt, is nog niet duidelijk. Na de verkiezingen voor het Europees Parlement buigen de Europese Commissie, de Raad en het Europees Parlement zich nog over de exacte voorwaarden. Het kan nog een aantal jaren duren voor ook de nationale overheden de richtlijn implementeren.

NKC

De NKC pleit al langer voor een verhoging van de toegestane maximummassa van 3.500 naar 4.250 kilogram voor het rijbewijs B. Deze aanpassing past bij de wens van de NKC om veilig en duurzaam camperen voor de toekomst mogelijk houden, met zo min mogelijk onnodige beperkingen en kosten voor de bezitters en gebruikers van campers. Bovendien draagt de verruiming bij aan het behalen van de Europese duurzaamheidsdoelen.


Weergaven: 93

Related Posts

error: