Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Texelse raad buigt zich over camperoverlast

De raadscommissie van de Texelse gemeenteraad bespreekt woensdagavond 5 juni of en wat er moet worden gedaan tegen de overlast van campers op het eiland. Dit op initiatief van fractievoorzitter Edo Kooiman van Hart voor Texel. “Vooropgesteld: ik heb niets tegen campers”, licht hij toe, “maar camperaars houden van het vrije leven en willen overal kunnen overnachten. Dat kan en mag niet op Texel.”

Bij elk rondje dat hij ’s avonds over het eiland maakt, komt hij er minsten vijftien tegen. “Er wordt nauwelijks gehandhaafd en als dit al gebeurt, is de boete met twee overnachtingen buiten de camping terugverdiend.” En dat is het niet alleen. “Camperaars doen hun boodschappen met de camper en nemen daar dan drie of vier parkeerplekken in.”

Het is niet voor de eerste keer dat de overlast op het eiland wordt aangekaart. Eerder stelde een recreatieondernemer voor om camperaars bij de overtocht alleen toe te laten als ze een reservering kunnen tonen, maar dit plan heeft het nooit gehaald.

“Bij het VVV vraagt men de mensen of ze een reservering hebben. Heel vaak is dan het antwoord dat ze op de bonnefooi zijn gekomen en het wel zien.” Een concreet voorstel heeft Kooiman niet. “Misschien is inzetten op handhaving een oplossing. Dit is van mij een schot voor de boeg en ik wil vooral weten hoe andere partijen hierover denken.”

Weergaven: 23

Related Posts

error: