Zaragoza is de hoofdstad van Aragón en op dit moment zijn ze druk bezig met de Fiestas del Pilar (rond 12 oktober). Zoals het gebruikelijk is in Spanje, draait het hierbij ook om lekker eten.
In de bar El Lince kun je een van de meest bekende tapas van deze feestelijke periode proberen, namelijk de Guardia Civil. Veel mensen weten wel dat de “Guardia Civil” een soort politie is, maar wat heeft deze naam te maken met zo’n populaire tapa?
Maak de “Guardia Civil” thuis zelf met ons SpanjeRecept!
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 minibroodjes of stukjes baguette
- 1 tomaat
- 2 augurken
- 8 piquillo-pepers
- 2 gesneden sardines
Bereidingswijze:
- reLaat de sardines een dag van tevoren in een kom met water weken om ze zachter te maken.
- Droog de sardines, verwijder de schubben en snijd ze doormidden.
- Laat de piquillo-pepers uitlekken en bak ze in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn en karamelliseren. Voeg een beetje olijfolie toe en bak ze minstens 8-10 minuten aan elke kant.
- Snijd de grote augurken in plakjes.
- Snijd de tomaat in plakjes.
- Open de broodjes, begin met een paar plakjes verse tomaat, gevolgd door de plakjes augurk. Leg daar bovenop twee piquillo-pepers en als laatste een helft van een sardine.
Weergaven: 4