Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Aantal camperlocaties in Nederland groeit fors in 2020

Het aantal camperlocaties in Nederland is in 2020 gegroeid met 21 procent. Dat brengt het totale aantal locaties waar je met een camper terechtkunt op 2.244.

Van die locaties zijn 1.479 campervriendelijke campings, 16 serviceplaatsen en 749 plaatsen uitsluitend voor campers. Onder die laatste categorie vallen uiteenlopende locaties, van uitgebreide camperplaatsen bij een boerderij met allerhande voorzieningen tot een parkeerplaats bij een stad zonder faciliteiten.

Gelderland koploper

In Gelderland zijn veruit de meeste plekken waar camperaars terecht kunnen (384) om te overnachten. Ook in Noord Brabant (268) Overijssel (238) en Friesland (237) zijn camperlocaties ruim vertegenwoordigd. In Flevoland en Utrecht komen camperaars minder aan hun trekken. Hier vind je slechts 48 en 62 camperlocaties.

Nog steeds tekort

Ondanks de stijging van het aantal camperlocaties, registreert de NKC nog steeds een tekort aan overnachtingsplekken voor camperaars in Nederland. Stan Stolwerk, directeur NKC: “Het aantal campers in Nederland groeit ook hard. Om voor camperaars uit binnen- en buitenland voldoende overnachtingsplekken te kunnen bieden, is ook een stevige groei nodig in het aantal camperplaatsen. Nederland schiet momenteel echt tekort in het gastvrij faciliteren van deze toeristisch belangrijke doelgroep.”  Zodoende blijft de NKC zich intensief inzetten met Projectbureau Camperplaatsen voor het ontwikkelen van nieuwe locaties in Nederland.

Weergaven: 49

Related Posts

error: