voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1 grote pastinaak
- 2 stengeltjes bosui
- 1 rode ui
- 2 prei
- 2 stukjes kalkoenfilet van elk 100 gram
- 100 gram kastanje-champignons
- 25 gram crème fraîche
- kerrie, peper, nootmuskaat en zout.
Bereiding
- Schil de pastinaak en de knolselderij en snijdt deze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
- Doe dit in een pan en breng het aan de kook met ruim water en een schepje zout.
- Snij ondertussen de kalkoenfilet in stukjes en laat die even in olijfolie met kerrie liggen.
- Was de prei en snij die in ringen en doe hetzelfde met de bosui en de ui. (Nu is het wachten totdat de knolselderij en pastinaak aan de kook is.)
- Heeft de knolselderij en de pastinaak 10 minuten gekookt, zet dan een wok op een groot vuur, doe daar de stukjes kalkoenfilet samen met de olijfolie en de kerrie in en bak ze tot ze een bruin korstje hebben.
- Voeg dan de gesneden ui toe en bak die even mee.
- Daarna voeg je de champignons en de prei toe, zet het vuur laag en doe een deksel op de wok. Af en toe even omscheppen. Wil je iets meer pit in het gerecht dan kun je desgewenst een lichte wok pasta toevoegen, bijvoorbeeld de lemongrass, coconut en chili van Conimex.
- Giet de knolselderij en pastinaak af en pureer die; dat gaat met een ouderwetse stamper, maar ook met een vork. Je hebt absoluut geen mixer of zoiets nodig.
- Voeg dan de crème fraîche toe, goed mengen en tot slot strooi je de nootmuskaat en de gesneden bosui over de puree. Inmiddels is de inhoud van de wok ook gaar en dien je het gerecht op een bord op.
Weergaven: 53