Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgendat onze website zo soepel mogelijk draait. 

        

Weegdagen in België

Tijdens de lente worden veel kampeervoertuigen van stal gehaald en klaargemaakt om er weer opuit te trekken. Iedere eigenaar weet dat het gewicht van het voertuig uitermate belangrijk is voor het rijcomfort, je eigen veiligheid en dat van je medechauffeurs op de baan. Tijd dus om je kampeervoertuig op de weegschaal te zetten. 

Op zaterdag 2 en zondag 24 april is iedereen uitgenodigd op de infodagen motorhomes en caravans van de Federale Wegpolitie Houthalen-Helchteren en Jabbeke. Er is een weegbrug beschikbaar om het gewicht van je caravan of motorhome te laten nakijken. Ook helpt de politie je die dag verder met eventuele vragen omtrent laadvermogen, technische aspecten zoals nazicht van de werking van de lichten of profieldiepte van de banden, rijbewijswetgeving, ladingzekering, wegcode en wetgeving met betrekking tot overlading.

Je kan je doorlopend aanmelden. Het is belangrijk dat je je voertuig of voertuigcombinatie laadt alsof je op vakantie zou vertrekken. Vergeet ook zeker alle nodige boorddocumenten niet, zoals inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs, keuringsbewijs en gelijkvormigheidsattest.

Ook VKT is op de weegdagen aanwezig om nieuwe kampeerders te informeren of om een babbeltje te slaan met geïnteresseerden.

Praktische info

Zaterdag 2 april
Verkeerspost Houthalen
Souwstraat 37
3539 Houthalen-Helchteren
Doorlopend van 9.30 u tot 15.30 u

Zondag 24 april
Verkeerspost Jabbeke
Gemeneweidestraat 10
8490 Jabbeke
Doorlopend van 9 u tot 16 u

 

 

Hits: 23