Lekker voor tussen de boterham, witte broodjes of zelfs gewoon bij een koud slaatje als hoofdgerecht. Je gaat het merken deze is lekkerder dan van de slager of supermarkt.
Ingrediënten
- 150 gram boterhamworst (of gekookte worst, …)
- 250 gram gekookte achterham (of grillham, …)
- 5 grote zoetzure augurken
- 2 eetlepels augurkennat
- 3 à 4 volle eetlepels mayonaise
- 1 gekookt ei
Bereiding
- Snij de vleeswaren in smalle reepjes.
- Snij de augurkjes in kleine stukjes
- Pel het ei en doe prak dit in stukjes
- Roer de mayonaise en augurkennat door elkaar.
- Vermeng dit met de vleeswaren, augurkjes en het ei.
- Zet deze nu 10 minuten minstens in de koelkast voor alles te laten intrekken.
- En dan smullen maar.
Tip
- Je kan deze aanvullen met enkele eetlepels (Griekse) Yoghurt, een sjalotje, wat peterselie en beetje pittige mosterd.
- Ook lekker met kappertjes en zure uitjes.
Hits: 27