Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Tomaat Mozzarella

Ingrediënten:

  • 4 grote tomaten
  • 250 gr. Mozzarella
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie extra vierge
  • enkele vers geschilde schilfers Parmigiano Reggiano

Voor de pesto:

  • verse blaadjes basilicum (spoelen met koud water en in slazwierder drogen) twee hands vol
  • flink teentje look (2 is goed)
  • pijnboom pitten ongeroosterd 2 eetlepels.
  • olijfolie extra vierge 4 eetlepels
  • peper (zwarte peper – pepermolen) 2-3 keer draaien
  • geraspte Parmezaanse kaas, bv: Parmigiano reggiano of zelf raspen van een blok.
  • grof zeezout

Bereiding:

Stap 1: De pesto

  • Doe de basilicum blaadjes in de blender.
  • Voeg de pijnboompitten toe
  • Op trage snelheid blenden en niet te lang, voorkom te lang blenden want anders wordt de mix warm.
  • Voeg de kaas toe en olijfolie, en één teen look, of een stukje look
  • Proef een keer, en voeg zout toe naar smaak, en eventueel meer kaas en look.
  • Voeg peper toe en blijf telkens proeven.
  • Proef met stukje brood of soepstengels.
  • Voeg op het einde nog olijfolie toe naar smaak.
  • Paar druppels citroensap (uit concentraat of vers) om de smaak te versterken, en snel bederven te voorkomen.
  • Bewaar in een potje in de koelkast.

Stap 2: Tomaat mozzarella

  • Laat de oven 10 minuten op 200°C voorverwarmen
  • Was de tomaat en ontdoe deze van de kroontjes.
  • Snij nu de tomaat in schijven (zonnetjes).
  • Neem een ovenschotel en doe er enkele druppels olijfolie extra vierge in die je nu uitstrijkt.
  • Hier op leg je de tomaatschijfjes en doe je er peper en zout op.
  • Je neemt nu de mozzarella en je snijd deze in kleine schijfjes.
  • Deze schijfjes mozzarella leg je op de tomaat en je kruid deze dan met oregano.
  • Nu is de oven net voorverwarmd en doe je de ovenschotel erin.
  • Zet de oven 4 minuten op 200°C. (blijf er bij staan, de mozzarella mag niet helemaal smelten).
  • Indien het er bijna is zet je de grill op eventueel op 250°C, hou dit in het oog.
  • De tomaat mozzarella is klaar.

Stap 3: Decoratie

  • Leg je tomaat mozzarella op een bord en doe er een klein lepeltje pesto op.
  • Decoreer bijvoorbeeld met verse groentjes, een blaadje basilicum en soepstengels.

Chef Roman

Bezoeken: 21

Related Posts

Chef Roman

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin.

Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

 

Sociale Media

error: