Ontdek Kessel (Limburg)

Welkom in Kessel

Een historische markt, monumentale hoeves en villa’s, gezellige terrasjes en een schitterend Maaspanorama met als blikvanger Kasteel de Keverberg: het modernste kasteel van Nederland met een eeuwenoud verleden. Dát is Kessel. Een plek waar de tijd soms even stil lijkt te staan. Ervaar het zelf. Struin door de straatjes, wandel over de Maasboulevard, fiets door de mooie natuur en geniet van wat Kessel op culinair gebied te bieden heeft. Kessel, dat moet u zien!

Kasteel de Keverberg

Trots boven de historische kern van Kessel torent Kasteel de Keverberg uit. Het kloppend hart van het dorp. De meer dan duizend jaar oude burcht is een aantal jaren geleden van een ruïne heropgebouwd tot het modernste kasteel van Nederland. Een unieke plek waar verleden en heden elkaar ontmoeten.

Waar vroeger de graven Van Kessel zetelden, worden nu feesten, teaparty’s, bijeenkomsten en vergaderingen gehouden. U bent van harte welkom om dit bijzondere kasteel vanbinnen en buiten te bekijken. U vermaakt zich gegarandeerd bij een van de vele rondleidingen! Zelfs als u wat minder geïnteresseerd bent in geschiedenis. Want dan zijn de eigentijdse architectuur van de aanbouw, het fantastische uitzicht over het Maasdal en het bourgondische leven in en rond het kasteel nog altijd redenen genoeg voor een bezoek.

Heeft u alles gezien? Vlij dan neer op het terras of op de prachtige binnenplaats van het kasteel en geniet van échte Limburgse vlaai.

Kasteel Museum Villa Oeverberg

Aan een sfeervolle straat met aan de Maaskant luxe landhuizen, ligt Kasteel Museum Villa Oeverberg. Dit monumentale pand is in 1870/1872 gebouwd door de laatste adellijke bewoner van Kasteel de Keverberg, baron Frits. Deze excentrieke heer wilde de eenzaamheid van zijn grote kasteel ontvluchten en liet daarom deze villa bouwen. Hij heeft er nog zes jaar gewoond tot aan zijn dood in 1876.

Tegenwoordig woont de familie Silvrants er. De vrouw des huizes, Miny, is al meer dan 40 jaar een verwoed verzamelaar van antieke poppen, beren, pannen en andere authentieke spullen. U kunt haar collectie komen bewonderen. Miny geeft rondleidingen en verkoopt antieke spullen.

Kasteel Museum Villa Oeverberg
Veersepad 17
5995 AD Kessel

De Musschenberg

De Musschenberg in Kessel-Eik is een natuurlijk gebied op een hoge zandrug, prachtig gelegen aan de Maas. Vanaf deze plek heeft u een weids uitzicht over het Maasdal. Dankzij de vele bomen en struiken is het een waar paradijs voor vogels – ‘mussen’ in het dialect – vandaar de naam Musschenberg.

Bij deze natuurlijke ‘berg’ mondt het Afwateringskanaal uit in de Maas. U kunt er makkelijk komen: het ligt tussen fietsknooppunt 5 in Neer en fietsknooppunt 53 in Kessel. Er staan bankjes zodat u even kunt uitrusten en genieten van het uitzicht. De kinderen hoeven zich niet te vervelen: er is water en zand genoeg om heerlijk te kunnen ravotten!

 

Veerpont Kessel-Beesel

Over de Maas tussen Kessel en Beesel vaart een veerpont. De hele dag zet dit pontje auto’s, motorrijders, fietsers en wandelaars over. Ook ander licht wegverkeer mag mee.

Het veer Kessel-Beesel is een leuke manier om Kessel eens van een andere kant te bekijken. Een mooier Maaspanorama krijgt u zeker niet.

En voor kinderen is het vaak een hele belevenis!

 

 

Camperplaats Kessel

Noord- en Midden-Limburg lenen zich uitstekend voor ontdekkingstochtjes met de camper. Maar dan moet u natuurlijk wel ergens kunnen overnachten. De familie Van den Beuken biedt u op Camperplaats Kessel de rust, ruimte en privacy die u zoekt.

De camperplaats ligt in een groene en natuurlijke omgeving. De 18 standplaatsen zijn ruim van opzet en voorzien van elektriciteit. Het sanitairgebouw is riant en verwarmd en heeft een invalidentoilet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel uw vraag via "WhatsApp"