Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Kip met kool kerrie-salade, knolselderij en pastinaak

Ingrediënten 

  • 250 gram kipfilet;
  • 100 gram kastagne-champignons;
  • 1 knolselderij;
  • 5 stengels bleekselderij;
  • 2 pastinaakwortels;
  • 200 gram spitskool fijn gesneden;
  • 50 gram crème fraîche;
  • 150 gram griekse yoghurt;
  • 1 eetlepel mayonaise;
  • 1 rode ui;
  • teentje knoflook;
  • bosui;
  • olijfolie;
  • zakje Conimex Wok Pasta Curry, Lemongrass & Chili
  • balsamico-azijn, kerry, peper, kurkuma, laos

Bereiding

  • Was ‘s morgens de bleekselderij, snij de voetjes er af en snij die vervolgens in dunne halve ringen.
  • Voeg daarna de gewassen gesneden spitskool toe.
  • Maak de dressing van de griekse yoghurt, de mayonaise een scheut basamico-azijn, flinke hoeveelheid kerrie en peper naar smaak.
  • Meng vervolgens de salade door de dressing, dek de schaal af en laat die een paar uur staan. De smaak van de dressing en de bleekselderij moet de gelegenheid krijgen om in de spitskool te trekken.
  • Schil de pastinaak, verwijder de uiteinden van de wortel,
  • Halveer de wortel over de lengte, doe dat nog een keer en snij hem dan in blokjes.
  • Schil de knolselderij, snijdt hem in schijven van ongeveer 2 cm dik, en maak daar vervolgens blokjes van.
  • Doe ze allemaal in een pan met een beetje zout en laat de knolselderij en pastinaak in 15 minuten gaar koken.
  • Ondertussen doe je de olijfolie in een schaal en voeg een mespuntje kurkuma en laos toe. Even goed mengen.
  • Snij nu de kip in stukjes en laat die in de olijfolie marineren.
  • In de tussentijd schil je de rode ui, snijdt die in snippertjes, pel je de knoflook en snijdt die ook in hele kleine stukjes.
  • Borstel de champignons schoon, halveer ze en snij ze vervolgens in plakjes.
  • Zet een grote koekenpan of wok op het vuur en laat die even goed heet worden.
  • Doe dan de gesnipperde ui, knoflook, de gemarineerde kip met olie en al in de wok; goed blijven omscheppen. Als de kip gaar en bruin begint te worden zet je het vuur lager en doe je de kastagne-champignons er bij. Afdellen met een deksel, 5 minuten laten staan en dan de curry-pasta toevoegen; goed omscheppen en wederom 5 minuten op een laag vuurtje laten staan.
  • Als de knolselderij en pastinaak gaar zijn, giet je die af en pureer ze; roer er aan het eind de crème fraîche door en een gesnipperde bosui. Opdienen op een bord. 

Bezoeken: 39

Related Posts

error: