Hymer vernieuwt succesvolle Exsis camper

De Exsis i588: Licht bouwen: dat is de trend

Een sportief ontwerp, dynamische rijeigenschappen en vooral ook: zo licht mogelijk gebouwd. Dat laatste zorgt ervoor dat er zelfs bij een rijk uitgeruste Exsis voor vier reizigers nog voldoende bagagecapaciteit onder de 3500 kg over blijft.

 

Hymermobil Exsis-i588_exterior view_05 (c) Hymer GmbH & CoKG

Up-to-date

In het 60e jaar van zijn bestaan is het concern Hymer uit Bad Waldsee nog steeds uitstekend voorbereid op de groeiende populariteit van het kamperen in alle leeftijdsgroepen. Hymer kan snel reageren op de steeds veranderende vragen uit de markt: een belangrijke reden voor het succes dat Hymer nog steeds heeft, naast de kwaliteit van de producten.

 

Directeur Bernhard Kibler van Hymer: “Het gewicht is al vele jaren het allesoverheersende thema in de wereld van de kampeerauto’s.” Vanzelfsprekend heeft dat veel met het ‘gewone’ rijbewijs te maken, dat nu eenmaal een grens van 3500 kg kent. In Duitsland is, gerekend vanaf 2015, 84% van alle nieuwe kampeerauto’s onder de ‘magische grens’ van 3500 kg en dat percentage zal alleen maar toenemen.

 

Hymermobil Exsis-i588_interior view_01 (c) Hymer GmbH & CoKGLicht, licht, licht

Met de nieuwe Exsis 588 bewijst Hymer dat zij intussen jarenlang ervaring hebben in het licht bouwen. Zelfs met een volle uitrusting, een 2.3 liter motor met 150 pk en verder een luifel, televisie, satellietantenne en multimediapakket, een volle verswatertank en twee volle gasflessen, blijft er nog 300 kg laadcapaciteit over. Voor campingmeubels, barbecue, twee elektrische fietsen en natuurlijk kleding voor twee personen.

De grootste Exsis (678, met 7,5 meter lengte) houdt nog 200 kg laadvermogen over tot aan de grens van de 3,5 ton: een record in deze categorie!

 

Hymermobil Exsis-i588_interior view_06 (c) Hymer GmbH & CoKGDe nieuwe Exsis heeft een sportief en modern exterieur. De markante striping kan niemand ontgaan. In de spoiler vóór zijn mistlampen aangebracht. De koplampen zijn in LED uitgevoerd. Het lagere zwaartepunt en de aerodynamische vormgeving zijn gunstig voor het brandstofverbruik en maken de auto opmerkelijk wendbaar. Binnen is het al even modern, vol vloeiende lijnen en greeploze meubels.

 

De nieuwe Exsis-i 588 en Exsis-t 588 zijn vanaf mei/juni 2017 verkrijgbaar. De modellen 678, 474 en 594 en de Exsis-1 504 volgen vanaf februari 2018.