Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. 

          

Het Hobby campernieuws voor 2019

Hobby heeft buscampers, halfintegraal en alkoofcampers in zes series. De halfintegraal is de Optima Premium en De Luxe. De buscamper is de Vantana, voortaan als OnTour (foto boven), De Luxe en Premium verkrijgbaar. En tijdelijk als Limited Edit

All Inclusive

Een camper met alles erop en eraan, in Duitsland heet dat HobbyKomplett. Bij ons noemen ze het all inclusive. In het kort komt het erop neer dat elke Hobby camper al is voorzien van accessoires ter waarde van 1200 euro. Die zitten er dus standaard op. Zo heb je gewoon altijd een luifel, navigatie met achteruitrijcamera en het CI-Bus boordmanagmentsysteem. Je kunt er zo mee op pad. Natuurlijk kun je wel kiezen voor nog meer opties. Zo is voor de instapper Vantana OnTour het zogenaamde chassis-pakket een aanrader. Je krijgt dan heel wat extra’s die bij de duurdere versies standaard zijn, zoals led-dagrijverlichting en alu-velgen.

Nieuw voor komend seizoen

De vijftien indelingen zijn samen goed voor 27 uitvoeringen. Nieuw bij de halfintegralen zijn de Optima De Luxe T70 GQ en T70 HGQ. Bij buscamper Vantana is er vanaf nu keus uit drie series. Er zijn drie indelingen, twee met enkele bedden en één met een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. Bij de alkoofserie Siësta blijven de drie in grootte verschillende modellen gehandhaafd. Alles series ontwikkelen zich door. Zo werd bijvoorbeeld de lade met gasflessen herzien, kregen de deuren nieuwe vangers en werd de luchtcirculatie achterin verbeterd. Opvallendste nieuwtje is de nieuwe achterkant van de Optima De Luxe, met een zogenaamd dynamisch knipperlicht.

Per serie bekeken

De Optima De Luxe is met tien verschillende modellen de meest uitgebreide camperserie van Hobby. Nieuw zijn de T70 GQ en HGQ, waarbij de Q staat voor Queensbed. Zowel in de lengte als optioneel in de hoogte te verstellen. Aan boord bevindt zich ook een Raumbad met afzonderlijke douchecabine. De laatste heeft daarnaast nog een hefbed in de aanbieding. De Optima Premium (foto beneden) is er in acht varianten. Te herkennen aan een zilverkleurige band aan de voorkant. Keus uit een Frans bed, enkele bedden, tweepersoonsbed en een extra hefbed. De cabine is er in het wit, grijs en zwart.

De Siësta De Luxe is het alkoofmodel van Hobby. Zowel het bed in de alkoof als de om te bouwen zithoek zijn geoptimaliseerd. De drie modellen hebben minimaal vier slaapplaatsen en tot aan zes zitplaatsen. De A65 GM heeft een kinderstapelbed. De buscamper Vantana blijft compact en is er in drie indelingen. Die zijn er dan weer in drie uitrustingsniveau’s. Meer accessoires en meer motorvermogen al naar gelang welke je kiest. De goedkoopste is de OnTour, dan volgt de De Luxe. Deze heeft de 130 pk motor en alu-velgen.  Topper is de Premium die o.a. is voorzien van de Slim Line-koelkast.

https://www.hobby-caravan.de/nl/buscamper/vantana-ontour/

Hits: 228

Related Posts