Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. 

          

Geld verdienen met je camper

Geld verdienen met je camper

Geld verdienen met je camper

Ja je leest het goed, je kan geld verdienen met je camper! Ik hoor je denken ‘Maar, hoe doe ik dat dan?’, nou dat is dus heel simpel. 

Je eigen camper verhuren

Er zijn heel wat redenen om je camper te verhuren. Een van de belangrijkste voordelen van het verhuren van je camper is het extra inkomen. Je camper staat het grootste deel van het jaar stil en dat is niet alleen zonde, je voelt je stiekem ook een beetje schuldig dat je hem niet zo vaak gebruikt als waar je van droomde. Daarnaast kost dat ook eerder geld, dan dat het iets oplevert. Je camper verkopen wil je nou ook niet direct, want dan kun je al die reisjes al helemaal niet meer maken. Gelukkig is er een gulden middenweg. Je kunt je eigen camper verhuren, waardoor hij niet alleen niet meer stil staat, het levert ook nog eens een leuk zakcentje op.

Wil je weten hoeveel je met jouw camper kunt verdienen? Deze rekenmachine rekent het voor je uit!

 

Voordelen van het verhuren van je camper op een rijtje

  • Je camper staat minder stil,
  • Je kan tot wel €10.000,- per jaar verdienen. Met dat geld kun je bijvoorbeeld alle onkosten van je camper betalen, of je kan het geld opzij zetten om een andere toffe reis te maken.
  • Je kunt bijdragen aan de camperdroom van iemand anders. En je leert daarbij ook nog eens mensen kennen die ook fan van het camperen zijn. Leuk om kennis en informatie te delen.

Hoe kun je je camper verhuren?

Je kunt zelf je camper gaan verhuren via bijvoorbeeld Marktplaats of het lokale krantje, maar er zijn ook deelplatformen als Goboony waar je kunt verhuren. Dat heeft veel voordelen:

  • Ze doen de marketing activiteiten op bijvoorbeeld Google en Social Media en zorgen zo dat jij genoeg boekingen krijgt.
  • Ze kunnen je alles vertellen over goede prijzen, verzekeringen of andere onderwerpen die bij het verhuren aan bod komen.
  • Ze zorgen ervoor dat de betalingen veilig en eerlijk verlopen en zorgen ook voor de contracten.
  • Ze bemiddelen op het moment dat er toch eens iets mis gaat.
  • Er zijn geen risico’s aan verbonden. Je hoeft namelijk niet te betalen voor het adverteren van je camper. Servicekosten worden uitsluitend betaald door de reizigers.

Je kunt je rustig inlezen in het e-book ‘Zorgeloos verhuren’.

Redenen om je camper te verhuren

Camper verhuren en Tips voor eigenaren

Je hebt vast wel eens van Airbnb gehoord, de plek waar je appartementen kunt huren en verhuren voor vakanties. Airbnb is een deelplatform en er zijn inmiddels al vele andere platformen bij gekomen. Zo ook Goboony, een deelplatform voor campers. Denk je nou direct “waarom zou ik in hemelsnaam mijn camper verhuren aan wildvreemden?!” Lees dan snel even verder.

Waarom je camper verhuren?

Ik kan er wel omheen draaien, maar een van de de belangrijkste redenen om je camper te verhuren is het financiële voordeel dat je er van hebt. Per jaar kun je zo €4000,- tot €5000,- extra verdienen. Ook is je camper vaker onderweg. Je kent dat schuldgevoel vast wel. Vaak staat je camper er maar wat te staan en al die dromen om ieder weekend op pad te zijn, worden toch niet helemaal werkelijkheid. Super zonde! Je camper is bedoeld om te rijden en je betaalt toch ook iedere maand de verzekering en de wegenbelasting. Voor dat geld kan er maar beter optimaal gebruik van worden gemaakt. Of nog beter; geld aan worden verdiend! Van het geld dat de verhuur je oplevert kun je je camper goed onderhouden en alle onkosten betalen. Wie weet kan je er zelf ook nog eens extra van op vakantie.

Daarnaast zit er ook een leuk sociaal aspect aan. Je kunt meer mensen in aanmerking laten komen met het camperen. We horen vaak van verhuurders dat ze dat een onverwacht leuk aspect vinden. Vaak zijn het mensen met dezelfde interesses die je ook tijdens hun vakantie op de hoogte houden. Zo doe je zelf ook nog nieuwe inspiratie op voor je volgende vakantie!

Wat overigens ook ideaal is; wil je een jaartje niet met de camper op vakantie? Of wil je wel eens een ander werelddeel ontdekken? Verhuur je camper de hele periode. Zo voel je je niet verplicht met je camper te reizen, maar hoef je hem ook niet direct te verkopen of te verwaarlozen!

Waarom een ​​deelplatform gebruiken?

Je kunt zelf helemaal uitzoeken hoe je je camper kunt verhuren, maar je kunt ook gebruik maken van een platform als Goboony. Dat heeft een aantal voordelen. Zo doet Goboony  bijvoorbeeld alle marketing voor je. Goboony zorgt voor zichtbaarheid op Google en social media en alle andere aspecten van marketing. Jij hoeft alleen te zorgen voor een mooie advertentie, en een goed bijgehouden kalender. Mocht je hulp willen bij het maken van een mooie advertentie? Maak dan gebruik van Goboony , maar je mag Goboony ook altijd even vragen voor advies.

Verder lopen alle betalingen via Goboony. Dat is fijn voor zowel jou als verhuurder als de huurder. Ook afwikkelingen van de borg en naheffingen bij schade of bijvoorbeeld boetes en kosten van tolwegen lopen via Goboony. Mochten er problemen ontstaan, dan zijn zij er om te bemiddelen. De uitgebreide algemene voorwaarden en huurcontracten van Goboony helpen daar ook bij. En mocht de huurder bijvoorbeeld annuleren, dan heeft Goboony duidelijke annuleringsvoorwaarden op de website. Tot slot hebben zij de Goboony Dagverzekering, een tijdelijke, flexibele verzekering die je eigen jaarlijkse verzekering vervangt voor de periode dat je je camper verhuurt via Goboony. Als verhuurder heb je dus geen kosten wanneer de camper niet wordt verhuurd!

Meer informatie

En mocht je er helemaal klaar voor zijn, doorloop dan de stappen op onze pagina met alle informatie over het camper verhuren.


Goboony Review: Aanrader voor camper huren of verhuren?

Denk je er over om je camper via Goboony te verhuren en wil je zeker weten dat alles goed geregeld is? Of wil je bij Goboony een camper huren maar twijfel je nog of dit wel een slimme keuze is? In beide gevallen zit je hier goed, want in deze Goboony review gaan we kijken hoe deze camperverhuur bemiddelaar precies werkt.

Of je nou wilt huren of verhuren, je wil zeker weten dat alles goed en betrouwbaar geregeld is. Juist als het mis gaat weet je pas wat je hebt en wat je mist. En bij campers kan het al snel om honderden – zo niet duizenden euro’s gaan, dan is het slim om van tevoren goed ingelicht te zijn.

Naast alle informatie die je uit deze review kan opdoen is er ook gekeken naar ervaringen van huurders en verhuurders bij Goboony. Zijn zij tevreden en waarover dan? En wat kan er volgens hen beter? Laten we er snel induiken! klik hier.

Hits: 2356