Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. 

          

Camperplaats De Zandweg

Er is een mooie camperplaats nabij de monumentenstad Zierikzee, op Schouwen-Duiveland. De camperplaats is gelegen vlakbij het gemeentehuis in Noordwestelijke richting, naast de hoofdweg N59. De loopafstand naar het centrum is ongeveer 15 minuten. De camperplaats is vlakbij het natuurgebied Plan Tureluur waar veel fiets en  wandelmogelijkheden zijn, of buitendijks fietsen langs de Oosterschelde Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig, vuilwater en chemisch toilet lozen, verswater innemen, stroom, vuilstort en Wifi, alles in de priijs inbegrepen, maximale verblijfsduur is 72 uur. Op verzoek mag u langer blijven.

Ook voor de grotere campers >10t en >10 mtr is er plaats, er zijn enkele plaatsen waar ook de grootste campers kunnen overnachten. Er is parkeermogelijkheid op het aangrenzende (eigen) parkeerterrein voor een 2e voertuig of aanhanger.

Fietsliefhebbers

Voor de liefhebbers van fietsen zijn er mooie route’s uitgezet, waaruit u zelf een keuze kunt maken, de afstanden zijn; 18km, 28km, 31km, 32 km, 34km en 53 en 56km. Deze routes lopen soms deels buitendijks, of langs bijvoorbeeld het watersnoodmuseum, een buitendijks restaurant of door het vogelgebied plan Tureluur.

Bij het informatiebord vindt u een overzichtskaart van het eiland, en de aparte routes, deze zijn gratis beschikbaar voor onze gasten.

Vogelaars

Het natuurpark Oosterschelde, en het Plan Tureluur brengt een veelvoud aan vogelsoorten naar ons mooie eiland. Met de auto of de fiets kun je de soortenrijkdom ontdekken.

Vlak bij de camperplaats ( ca 1 km lopen) wandel je het natuurgebied in dat in 2014 is aangelegd en ontwikkeld. Middenin dit gebied bevindt zich een uitkijkpost waar je rondom de flora en fauna kun bewonderen. Op het infobord kun je zien waar het zich bevindt.

Op Maandagmorgen, Vrijdagmiddag en Zaterdagmorgen is er een tweedehandswinkel open op het terrein, met kleding, boeken en snuisterijen

Diverse markten

Iedere Donderdag is er weekmarkt in het centrum van Zierikzee.

Op Dinsdag is er 6x, in de maanden Juli en Augustus, toeristendag, met allerlei marktjes, en kleine evenementen in een deel van de binnenstad

Iedere Woensdag in de maanden Juli en Augustus is er een brocante en tweedehands markt op het evenementen terrein Kloet, aan het Eerste Weegje, nabij de jachthaven. (ca 15 min. lopen)

Jaarmarkt

Iedere 1e Woensdag in Juni is er een jaarmarkt/paarden markt, met allerlei kraampjes, activiteiten en oude ambachten.

Palingroken

In Kerkwerve (dorp ca 3 km verderop) worden iedere eerste zaterdag van augustus de kampioenschappen palingroken gehouden. Ook zijn er allerlei kraampjes, miniatuurstoomtrein etc. Dit alles vindt plaats op de boerderijcamping Van Langeraad.

Zwemmen

Nieuw zwembad en sporthal op 1.5 km, dit complex is in 2014 geopend en ligt ten Oosten van de Camperplaats. Op het info bord wordt de locatie aangegeven.

Ook zwemmen in de Oosterschelde is mogelijk. Op het infobord vindt u twee plaatsen aan de dijk waar zich een klein strandje bevindt en waar door de lokale bevolking in de zomer wordt gezwommen. U hoeft niet perse naar de drukke stranden aan de kust.

U bereikt deze plaatsen ook als u de buitendijkse fietsroutes volgt.

Eten en drinken

Culinair, in de binnenstad, en aan de haven, en bij de Zuidhavenpoort, bevinden zich veel restaurants, u kunt altijd slagen, er is voor iedereen wel wat dat in de smaak valt.

Zandweg 30

4301 TA, Zierikzee, Nederland

€ 16,36 • 1 jan. t/m 31 dec.

2 personen per nacht incl. belasting

klik  voor meer info

Hits: 33

Related Posts