Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgendat onze website zo soepel mogelijk draait. 

        

Camperen in coronatijd

Door het coronavirus gelden er overal strenge maatregelen en reisbeperkingen. Waar kunnen camperaars heen en welke regels gelden er?

Camperen in Nederland in coronatijd

Met de camper weg

Camperen in Nederland is mogelijk, in die zin dat campings en camperplaatsen open mogen zijn. In de winter zijn sowieso minder campings en camperplaatsen geopend in Nederland dan in het hoogseizoen. Het advies van het kabinet luidt: “Blijf zoveel mogelijk thuis. Voorkom niet-noodzakelijke reizen. Beperk het aantal reisbewegingen. Houd je aan de richtlijnen van het RIVM.” De veiligheidsregio’s hebben de bevoegdheid om campings en camperplaatsen te sluiten. Een reden tot sluiting kan zijn als er door de locatie onvoldoende maatregelen zijn getroffen, bijvoorbeeld de waarborging dat gasten 1,5 meter afstand kunnen houden.

Algemeen

– Informatie over het coronavirus en de actuele stand van zaken van het RIVM vind je hier.
– De regels en adviezen van de overheid vind je hier.
– Ook heeft de rijksoverheid een publieksinformatienummer 0800 – 1351 waar je terecht kunt met vragen over het coronavirus.

Camperen in het buitenland in coronatijd

Reisadvies

Het kabinet roept iedereen dringend op om de komende maanden niet naar het buitenland te reizen. Het kabinet wil met het advies voorkomen dat mensen besmettingen mee terugnemen van hun vakantie. Het advies geldt in ieder geval voor de kerstvakantie en tot en met medio maart.

Actuele reisinformatie

Actuele reisinformatie over de verschillende landen vind je op de site van Nederland Wereldwijd. Hier kun je per land de actuele reisinformatie bekijken.

bron; nkc

Hits: 1